27 Ağustos 2016 Cumartesi

Beautiful Gong Shim yorum

Selaaam.Uzun bi aradan sonra ne yazsam diye düşündüm sonra aklıma kısa süre önce bitirdiğim Beautiful Gong Shim adlı dizi geldi.Madem öyle biraz yorumlamakta bi sakınca görmüyorum.
Baştan uyarayım diziyi izleyecek olanlar bunu izledikten sonra okusun.Spo yedim diye zırlamayın sonra buralarda.

Görsel sonucu

Dizinin ana karakterlerinde genellikle bi sıkıntı göremedim.Oyunculuklarında herhangi bi problem yoktu.İyi iş çıkartmışlar ama buna rağmen dizi hakkında olumlu söyleyebileceğim çok az şey var.
Zira dizi kesinlikle klişelerden oluşmuş vaziyette.İlk bölümde bu böyle değil dedirtti sonra bi baktım dizinin sonuna doğru klişeler üst üste bindirince bundan bi cacık olmaz diyip zorla bitirdim.Zaman geçmesine yardımcı oldu mu? Oldu.Orasına birşey diyemeyeceğim.

Yavaş yavaş klişe bulduğum şeyleri açıklayayım;
Birincisi ve en göze çarpan kızın özgüvensiz hiçbir işe yaramayan kendini olduğundan çok daha çirkin lanse eden hanım kızımız.İzlediğim kore dizilerinin %85'i bu karakterlerden oluşunca hele ki bu başrol olunca artık bezdiriyor.Hiç görmedim ki kızımız son derece güzel ve özgüvenli olsun.Kendinin farkına varsın.Öyle olunca ana karakter olmaktan çıkıyor.Kötü şirret kadın statüsüne terfii ediyor.Ne iş olsa yaparım dediğimiz karakter tam olarak bu.Sonra son 2 bölüm birden başarılı olup kendini aşıyor hanım kızımız.

Diğer faktörler olarak ki bu biraz spoiler alert olacak ama dizideki zengin olmayan çocuğun birden kayıp çocuk haline gelip zengin ailenin çocuğu çıkması.Yapmayın arkadaşlar daha düzgün senaryoyu ben bile çıkarırım.Bu zamanında bir sürü dizide konu olmuş şeylerin en başında.Eskidi bunun modası artık yıl olmuş 2016 klişesini söylettirmeyin.Bu yazıda en çok kullanacağım kelime klişe sanırsam.
Başrol kızımız hep müşkül durumdaki çocuğa aşık olur.Zengin janti karakterimiz ise istenmeyen ve diğerinden kesinlikle daha iyi olan kişi acı çeker.
Başka bir faktör başrol kadının etrafında hep ondan iyi olan bir kadın olur ve bu hep başrolümüze pusu kurar.Hep bi hezimete uğrar ve biz izlerken hep oooh gördün mü oluyoruz orası ayrı mesele.
Dizi sonunda herkes mutlu mesut halinden memnun hep iyiler kazanır halde yüreklere su serpilir.Neden? Kötünün de kazanmaya son derece hakkı var.İyi karakterlerimiz alıp başını giderken o kadar süre zarfında kötü karakterler ya da yan karakterlerin oldukları yerde saymaları artık samimiyetsiz geliyor.Bu tıpkı her şeyi Harry potter'ın başarması ve onu yadırgamamız gibi bir şey.Her ne kadar #potterhead olsam da yadırgarım acımam.(Konu dışı ama benzetme ihtiyacı güderim böyle arada.)
Durumlar böyleyken sadece şunu diyebildim en azından oyuncular için izlemeye değerdi.Ciddi anlamda artık Güney Kore'nin bu tarz klişeleri değiştirip oyunculara daha kaliteli senaryo götürmeleri farz oldu.Oyuncuların kara kaşı kara gözü hürmetine izlenen dizilerin sayısı arttıkça kalite düşüyor.Son derece göz kanatan içler acısı bi durum.Yazıda ağır eleştiri var ama yerden göğe kadar hakedilen eleştiriler bunlar.Saygılarımla..


Bu arada dizide en çok güldüğüm karakter;

Görsel sonucu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder